Ett par exempel på särbehandling av Djurgårdens IF Fotboll.

DIF möter Mjällby på hemmaplan och efter ett bortamål provocerar motståndarna hemmapubliken maximalt genom att med hånande gester fira målet en meter från DIF-klacken. En person i DIF-publiken kastar då ett päron på en motståndarspelare som kastar sig ner och spelar "död". Efter maximal uppvigling i massmedia från Mjällbys sida beslutar disciplinnämnden om 0-3-förlust för DIF.
 
Under cupfinalen slänger göteborgssupportrar bangers-smällare mot DIFs målvakt Kenneth Höie, utan att detta leder till någon disciplinär åtgärd. Under samma match kastas en brinnande bengal in på planen från göteborgsklacken, vilket leder till böter för syns skull. Efter matchen skjuts en raket rakt in i DIF-klacken, från göteborgssupportrar som tagit sig in på planen. Massmedia behagar knappt skriva om händelsen i kraftfulla ordalag.
 
Som första svenska klubb i historien får DIF 2012 böter av förbundet för supportrarnas ramsor om att domare Martin Hansson är en "hora". Samme Hansson dömer i år godtyckligt bort ett mycket viktigt mål för DIF i matchen mot Syrianska. I efterhand får Hansson se repris på händelsen, och trots att hela Sverige ser att målet skulle ha godkänts, uppger Hansson till massmedia att han är glad att han dömde bort det.
 
DIFs Daniel Amartey får en lättvindigt dömd utvisning under en match mot Malmö FF. Förbundets disciplinnämnd stänger av honom två matcher, vilket innefattar vårderbyt. Orsaken är enligt disciplinnämnden att Amartey i närkampen "äventyrat motståndarens säkerhet".
 
En fotbollsspelare i Malmö FF döms för sexuellt utnyttjande av barn och under DIFs hemmamatch mot MFF hånas spelaren av hemmaklacken. Trots att liknande hån skett under många matcher med olika lag under säsongen, är det endast denna gång som domaren, Bojan Pandzic, pausar matchen för att se om den går att avbryta på grund av nidramsorna.
 
I en cupmatch sparkas DIF-spelaren Alexandar Prijovic ner (utan åtgärd av domaren), och i samband med att han reser på sig lutar sig motståndaren över Prijovic och skriker någonting, Prijovic träffar motståndaren med sitt bakhuvud, varav motståndaren kastar sig ner på planen och inte rör sig under en minut. Trots att reprisbilder avslöjar hur krocken var av mildare slag påstår spelaren till massmedia att han skallades så grovt att han trodde tänderna skulle flyga ut. Disciplinnämnden bedömer händelsen som grov och beslutar att Prijovic stängs av två matcher, vilket innefattar höstderbyt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0