Eros den Oduglige

 
"Den stolta Eros stred för Psyches kärlek med blommor och brev som vapen. Efter smärtsamma år av längtan blev han uppringd en vacker dag. Till hans lycka fick han höra sin sköna Psyche be om förlåtelse med en önskan om att äntligen prata ut.
Men Eros var en sådan hopplös odåga att han på bara en månad kom att besvära och förarga med sin starka önskan att komma den behaglige Psyche nära igen. Den stackars betagna Eros hade längtat så efter hennes fagra röst som var en melodi för hans öron! För att inte tala om hennes angenäma ord som var en sång för hans själ!
Hans försök att förmildra och förbättra situationen med charmerande ord via sms gjorde den gåtfulle Psyche så utled att hon ofta inte orkade besvara dem. Och hon ringde honom aldrig igen.
Till hans enorma sorg blev hon i stället tvungen att säga: - Du väcker endast vaga vänskapskänslor inom mig. Eros förstod, att han som med allting annat, också misslyckats med sin stora dröm: att ljuvt beröra henne som kvinna och väcka till liv det vackra de en gång hade tillsammans."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0