Chris Rea - Santo Spirito

En man och en kvinna samtalar över en knastrig kommunikationslinje om definitionen och förståelsen av sanning. Detta ackompanjeras med mörka, skakiga bildsekvenser av både religiösa och vetenskapliga motiv. Där finns också en sotig gestalt med hatt och smal slängkappa som närmast överblickar denna värld.

"Down there they call us angels,
they think we got wings, right?"


Chris Reas nya projekt (som under hösten släpps i Sverige) - 3CD, 2DVD - verkar överlag fantastiskt. Nu har jag bara hört och sett en av filmerna skall tilläggas, men den bär en sådan känsla, rymd - det är som en smekning av skallens hud.

Tyvärr är CD:n i datorn ur funktion. Det blir längre fram.

Vilken gitarr som äntrar scenen, vilka toner den spelar; svängande utdragna melodier, och däremellan diskussionen om vad sanning innebär för människan.

Låter det pretantiöst så är det knappast meningen, men det är inte heller en religiöst klingande platta (även om han använder sig av en religiöst baserad förklaringsmodell i form av två jordiska änglar som filosoferar och på samma gång undersöker och studerar "objektet").
Det är som att Chris Rea grävt djupt bland sina egna mentala tankar för att där finna ett möjligt samband mellan existens och någon sorts moralisk mening.

Här nedan finns en länk till ett treminutersklipp ur en av filmerna.(c) jag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0