2011-05-04 (Konsert med Roger Waters, Globen)

Vilken konsert.... HELT FANTASTISKT. Bästa jag någonsin sett.
Han sjöng med sådan känsla. Så bra.
Jag blev nästan gråtfärdig ett par ggr.
Ljudet var perfekt och vilken show...

WOW

Jag minns när jag av en tillfällighet upptäckte Pink Floyd.
Jag och mina föräldrar var på semester i Cypern men av någon anledning blev det dubbelbokningar på hotellet, så vi fick ta in på ett annat hotell första natten.
Där hade dom cypriotisk MTV - där det visades en film som verkade handla om ett gäng långhåriga engelsmän som mumlade, flinade, kommenterade någonting på ett fik. Dem verkade ganska försynta ärligt talat.
Sen varvades det med musik.

Jag blev helt fast. Hade aldrig hört något liknande.
KÄRLEK.
Jag såg att gruppen hette Pink Floyd.

Sen snackade jag med storebrorsan och vi bestämde oss för att börja samla deras skivor.
Första skivan blev "The Wall" (-den som Roger Waters körde ikväll). Den inhandlades på en marknad i Västerås. Hemma hos min morbror (som bor där) såg jag till min glädje att han hade en Pink Floyd-skiva - "Wish you were here" - så jag satte mig och lyssnade med hörlurar för att stänga ute allt annat.

HERREGUD. Vilken musik. Helt otroligt.
En helt ny värld öppnade sig.

Ett tag ville jag själv göra musik och hade nog lite talang. Jag skrev massor av låtar, texter, flödade av idéer, stora planer, stora projekt.

Roger Waters var min stora inspiratör. Hans sätt att sjunga, betona texten, hans geniala idéer i hur han skrev melodier.
Det blev självklart inget med musiken men jag har allt på kassetter någonstans i källaren. Storebrorsan sa en gång att jag lät som en blandning mellan Waters och David Bowie - eller hur, haha. ;-) Men visst blev man glad och lite stolt. 

Angående konserten ikväll - vilken människa han verkar vara. En sådan hettande värme... Han måste vara underbar att träffa och snacka musik med.

När showen var över och alla i Globen stod upp och applåderade i femton minuter, sa han från sitt hjärta (det såg jag verkligen)

"I could'nt be happier than tonight!"

Då skrek jag rakt ut "I LOVE YOU ROGER!!!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0